“ÉS NATURAL QUE BCTeam I GTT S’HAGIN TROBAT PEL CAMÍ” – Garmin Team Trail

“ÉS NATURAL QUE BCTeam I GTT S’HAGIN TROBAT PEL CAMÍ”

“ÉS NATURAL QUE BCTeam I GTT S’HAGIN TROBAT PEL CAMÍ”

La Bolsa del Corredor presenta 3 equips i 22 corredors a la Garmin Team Trail 2019. Parlem amb Josep Gil, responsable de la secció de Trail del BCTeam

-Què té la Garmin Team Trail que us engresca tant?

-Al BCTeam som un club de gent amb voluntat de gaudir corrent, però també som un club seriós, competitiu i alhora solidari entre els companys que el formem. Crec que tots aquest valors també són ben representats a la GTT, on tothom dóna el millor de sí mateix, en equip i de manera solidària. Trobo natural que el BCTeam i la GTT s’hagin trobat al camí.

-Com són els tres equips que presenteu?

-La veritat és que són tres equips totalment diferents entre ells. En un tenim corredors i corredores que no tenen un perfil competitiu nat i que en general tampoc no tenen molta experiència competint, però que l’any passat van ser capaços de guanyar a la modalitat d’equips de 8 mixtes, gràcies, precisament, a treballar en equip, en la preparació i en la pròpia gestió de les etapes. Després portem un altre equip de 8 corredors amb més experiència que segurament, si tenen un bon dia, poden optar a un gran resultat. I finalment, tenim un tercer equip de 6 corredors, més curtits, que directament lluitaran per fer un bon paper a la classificació final.

-Com decidiu qui fa cada etapa?

-En equip. Primer s’escolta a qui té preferència per córrer una en concret, ja sigui per horari (tema logístic i familiar és molt important) o per qüestions esportives. I a partir d’aquí es negocia quin seria el millor repartiment. Et puc posar, per exemple, l’any passat, l’equip nostre que va guanyar, havíem posat el seu membre més lent a la darrera etapa, però perquè era natural de Sant Cugat, on està l’arribada, i tothom va tenir clar que aquella etapa tenia el seu nom gravat. La motivació amb que va córrer va ser la millor, demostrant que, a vegades, la qüestió esportiva, no té per què ser determinant a la GTT, sinó la motivació i l’esforç final de cadascú.

-Com s’estructura l’equip de running de la Bolsa del Corredor?

-El BCTeam s’articula al voltant de la seva web, www.bcteam.club, on els socis poden escollir entre tres serveis d’entrenament: presencial a Barcelona, presencial a Alcalà de Henares i Online. Els plans d’entrenament es dissenyen en funció dels objectius, al voltant de curses de 10k, mitges maratons i maratons (en el cas d’aquestes darreres hem tingut com a objectius de club maratons importants com les de Barcelona, Valencia o Sevilla). Així doncs, en els presencials hi ha un entrenador que dirigeix les sessions, en funció dels objectius i amb una planificació que poden consultar els socis, mentre que en els entrenaments online, la comunicació també és directa amb l’entrenador, en aquest cas a distància, i els socis només s’han de preocupar de completar els entrenaments que els fa arribar de manera personalitzada. En el presencial de Barcelona s’inclou una secció de trail que entrena principalment al Parc de Collserola, però que, de tant en tant, fa sortides a altres indrets. En el cas del trail, els objectius al llarg de la temporada són més dispersos entre els diferents membres, així que treballem molt la condició física general perquè arribin en condicions a qualsevol d’aquests objectius que es plantegin. I per a tots tenim avantatges com descomptes en fisio, podòleg, nutricionista, proves d’esforç o accés a sortejos de material o dorsals per a curses, entre d’altres més.

-Com va anar l’experiència de l’any passat?

-L’any passat va ser la primera experiència en una cursa d’aquestes característiques per la majoria de la gent dels nostres dos equips. Jo ja n’he fet de relleus i de resistència i inicialment, per animar-los a participar, els vaig parlar que seria una gran experiència per a ells, tant a nivell individual com de grup. I realment va ser així. Va ser una grandíssima experiència per tots, jo inclòs

-Alguna anècdota?

-En 24 hores de cursa, entre tantes persones, en realitat s’acumulen unes quantes, però res destacat en el nostre cas. Una mica com a la resta d’equips: algun corredor o corredora que se salta un canvi de camí i acaba fent una mica més de distància de la que li toca, alguna caiguda sense conseqüències… La veritat és que per part nostra vam intentar tenir tot molt lligat i des de l’organització del GTT van demostrar tenir tot absolutament controlat.

-Quina és la teva etapa favorita?

-Pel paisatge, les tres primeres etapes crec que destaquen sobre la resta, però apart d’això, totes tenen el seu encant. Entre elles, la tercera, sens dubte és la que més em crida l’atenció, per la duresa. Però l’any passat vaig córrer la 6a, tota de nit, passant per dos territoris absolutament diferents entre ells i em vaig haver d’adaptar a ella per poder treure el millor resultat. De fet crec que és un dels encerts de la Garmin: tenir que adaptar-se tothom a les diferents condicions en carrera, amb etapes amb molt desnivell positiu, amb d’altres de negatiu, amb trams més tècnics, més ‘corribles’, pistes, trialeres, sèquies, corriols… Això és la Garmin Team Trail!