“Ets benvingut al nostre equip si t’agrada la música, la festa i la cultura cubana” – Garmin Team Trail

“Ets benvingut al nostre equip si t’agrada la música, la festa i la cultura cubana”

“Ets benvingut al nostre equip si t’agrada la música, la festa i la cultura cubana”

El Cuban Trail Team escalfa motors per a gaudir de la seva primera Garmin Team Trail. Parlem amb el seu capità i creador, Reinier Peñarroche, un runner inquiet molt implicat en la lluita contra el càncer en la seva professió i també quan es posa un dorsal. Un cubà que porta tres anys vivint a Catalunya i que parla perfectament català.

-Com sorgeix la idea de crear l’equip Cuban Trail Team?

Tres cubans iniciem aquest procés i s’han unit més pel camí. Està obert a totes les persones. No només hi ha cubans sinó també catalans. Som aproximadament meitat i meitat. És benvingut tot aquell que li agradi la música, la festa i la cultura cubana.

-Com una ambaixada de Cuba a Catalunya, vaja.

Exactament. Hi ha molts cubans que corren en asfalt i en muntanya però és molt difícil que ens organitzem com un club de cubans obert a tothom.

-A què et dediques?

Sóc enginyer biomèdic. Responsable d’electromedicina de la planta d’oncologia de l’hospital de Vall d’Hebron. M’encarrego de la gestió, instal·lació i manteniment d’equipaments mèdics d’oncologia. També faig una start up de solucions biomèdiques i software pel meu compte.

-Admirable! Lluites contra el càncer i t’agrada córrer per causes solidàries.

Al Cuba Team Trail intentem córrer la major quantitat possible de curses en les quals puguem aportar donacions a la recerca de malalties, sobretot del càncer. Pensem a aportar alguna cosa a la societat i el running ens ho permet. En l’última Marató de Barcelona vam recaptar 4.000 euros per a la Fundació Fero, que investiga el tractament personalitzat en el càncer.

-Serà la teva primera participació a la Garmin Team Trail?

Sí. L’any passat estava inscrit però no vaig arribar a córrer perquè vaig patir una esquinç una setmana abans. Encara no existia el Cuban Trail Team i m’havien convidat des del club BCN Trail Runners. Vaig estar recolzant en els avituallaments i vaig veure tota l’emoció que es viu durant la carrera. Ara ens hem apuntat com a Cuban Trail Team, que ha crescut aquest any i tenim gent per a participar en la carrera.

-Quin és el vostre objectiu?

L’objectiu principal és passar-lo bé. Som molt aventurers. El trail running és una justificació per a conèixer llocs i fer amistats. Molts dels meus amics actuals els he conegut gràcies a aquest esport. La posició no ens interessa. Farem el millor que estigui al nostre abast, però el lloc no ens amoïna. És una excusa per a veure’ns, trobar-nos i gaudir de la natura.