JOAN SOLER, L’HOME QUE VA CREUAR CATALUNYA DE NORD A SUD DESPRÉS DE 30h CORRENT – Garmin Team Trail

JOAN SOLER, L’HOME QUE VA CREUAR CATALUNYA DE NORD A SUD DESPRÉS DE 30h CORRENT

JOAN SOLER, L’HOME QUE VA CREUAR CATALUNYA DE NORD A SUD DESPRÉS DE 30h CORRENT

“Sense cap mena de dubte repetiré participació a la Garmin Team Trail”

Amb 50 anys Joan Soler no concep la seva vida sense la muntanya. Miner pre-jubilat de Saldes (Berguedà) va desafiar la Garmin Team Trail en solitari. 203km des de Castellar de N’Hug fins a Sant Cugat del Vallès, en els que no va defallir en cap moment. El seu millor aliat al llarg de la prova? com ell mateix ens confessa, la seva ment.

1. Com va començar la teva passió pel Trail running?

Sempre he estat un apassionat de l’esport i de la muntanya. Amb 20 anys combinava curses amb la feina i els GAME (Grup d’Alta Muntanya Espanyol), amb qui vaig escalar les cascades més importants del món. Amb el pas dels anys i el naixement de la meva filla, vaig deixar de banda esports més arriscats com el parapent o l’escalada, i vaig optar per les curses de muntanya.

2. Perquè et vas decantar per fer la Garmin Team Trail en solitari?

M’agraden els reptes i cada any em plantejo un repte esportiu. L’any passat quan vaig descobrir que hi havia l’opció de fer la Garmin Team Trail en solitari, ja estava compromès amb dues curses (la Ronda dels Cims a Andorra i l’ Everest Trail Race), així que vaig haver d’ajornar-ho un any. No tinc cap mena de dubte que el 2020 repetiré, però en equip, és una cursa amb un recorregut espectacular per gaudir amb amics, per equips de 4, 6 o fins a 8 participants, veia el bé que s’ho passaven durant el recorregut i tinc clar que en la pròxima edició em veureu participar en grup. El companyerisme, rialles i anècdotes que es viuen en un cap de setmana deixen un record inoblidable.

3. T’ has convertit en el segon participant en completar la prova en categoria SOLO. Què ha sigut el més difícil al llarg de les 30 hores de cursa?

Aquest tipus de proves són molt complicades, però alhora són les que més m’agraden i en les que em sento més còmode per la meva manera de ser. M’encanta córrer a la nit, sol i durant moltes hores, psicològicament ho tinc molt assumit i no em representa cap patiment. Si el cos em respon bé i no tinc problemes d’estómac, aquest tipus de proves les gaudeixo més del que les pateixo. Em plantejo passar-m’ho bé sense tenir en compte les hores que em portarà o la posició que aconseguiré, el meu únic objectiu és completar la prova, moltes vegades fins hi tot m’oblido que estic competint. Així i tot, en proves tan llargues hi ha moments de tot; el dolor a les cames, les butllofes als peus i les molèsties a l’estómac són inevitables.

4. Què és el que més t’ha sorprès de la teva participació?

La meva actitud positiva davant del repte. Em vaig trobar molt bé físicament i això va ser un factor clau per trobar-me fort mentalment. Tinc clar que la meva actitud positiva quan faig proves d’aquest tipus fa que, si no estic lesionat, mai hagi hagut d’abandonar una cursa. La Garmin Team Trail em brindava l’oportunitat de poder comprovar si en una prova tan llarga, seria capaç de mantenir aquesta actitud positiva, i m’ha sorprès el fet de veure que així ha estat. He fet moltes curses i la Garmin Team Trail ha sigut un descobriment molt positiu, sobretot per la seva organització, tant a nivell de lliurament de dorsals, com els avituallaments, etc. … Afegir també que tot i ser una cursa tan llarga que travessa un territori tant ampli, s’agraeixen moltíssim tots els camins que l’organització ha traçat per tal de poder evitar trams d’asfalt i urbans.

5. Quin entrenament has seguit per preparar aquesta prova?

Habitualment el nivell del meu entrenament és alt. Si no estic preparant proves concretes combino el córrer amb l’escalada, esquí de fons i muntanya, bicicleta, etc.… Quan decideixo la cursa que faré, els meus entrenaments es concentren en córrer i en fer moltes hores de bicicleta, ja sigui de muntanya o de carretera. També és important destacar que cuido molt la meva alimentació al llarg de tot l’any i vaig setmanalment al fisioterapeuta.

6. En poques paraules, com definiries la Garmin Team Trail?

Dura per la seva distància, però amb un recorregut espectacular i amb un ambient esportiu excepcional. De les millors coses de la cursa? Viure l’experiència per equips, amb companys és realment una experiència divertidíssima.