LA GARMIN TEAM TRAIL AFRONTA LA 3ª EDICIÓ AMB RÈCORD DE PARTICIPANTS – Garmin Team Trail

LA GARMIN TEAM TRAIL AFRONTA LA 3ª EDICIÓ AMB RÈCORD DE PARTICIPANTS

LA GARMIN TEAM TRAIL AFRONTA LA 3ª EDICIÓ AMB RÈCORD DE PARTICIPANTS

 Més de 600 participants en aquesta edició, cosa que representa un creixement de casi el 20% respecte l’any passat en la cursa per muntanya que creuarà Catalunya de nord a sud al llarg de 203 quilòmetres.Fins a 13 aspirants en categoria SOLO intentaran completar la prova i unir-se a la gesta de Gonzalo Pedroche, únic participant capaç de finalitzar la prova fins ara. 118 equips afrontaran el repte NON STOP corrent de dia i de nit per arribar a Sant Cugat del Vallès, en un temps màxim de 36 hores.

La tercera edició de la Garmin Team Trail ja està llesta per donar el tret de sortida. I ho farà amb una nova fita: per primera vegada s’ha superat la xifra dels 600 participants, superant l’anterior rècord en casi un 20%. Castellar de N’Hug serà el punt de partida. Acollirà la recollida de dorsals a partir de demà i la sortida el dissabte, que tindrà lloc a les 10:00 AM.

Als corredors/es els hi espera un cap de setmana frenètic on hauran de recórrer els 203 quilòmetres que separen la localitat berguedana de la meta, ubicada a Sant Cugat del Vallès, punt que hauran de creuar el diumenge abans de les 22:00 hores, temps límit per completar la prova (36 hores).

L’ augment d’ inscrits de la cursa més llarga de la Península Ibérica ve donat sobretot en categoria SOLO i en els equips de 8 participants. D’aquesta manera, la prova comptarà amb 603 corredors/es distribuïts en 118 equips; 13 participants en categoria SOLO, 5 equips de 2 participants, 8 de 3 corredors/es, 33 de 4 participants, 24 de 6 i 35 de 8 corredors/es. D’aquests fins a 53 equips formen part de la categoria Mixta (equips formats per homes i dones), i 13 de la categoria Corporate, aquells formats per membres d’ una mateixa empresa.

Surten com a favorits per guanyar la cursa l’ equip Fanatik, format per Manel Amor, Dani Bordallo, Mia Carol i Marc Carós, component aquest últim de l’ equipo INVERSE que l’any passat va guanyar la prova i va establir un rècord de 17h 36’ i 41”.

En aquesta ocasió l’interès esportiu també està centrat en la categoria SOLO, ja que fins a 13 aspirants intentaran completar el recorregut, repte que només ha pogut aconseguir Gonzalo Pedroche en la 1ª edició de la prova i un temps de 29 hores i 19 minuts. Entre ells destaquen moms com el de Joan Carles León, qui es desplaçarà des de Grenoble per afrontar el repte o a Irina Batyreva, única dona en categoria SOLO.

D’ entre la resta dels participants, trobem equips formats únicament per dones com el Vacarisses CorreGirls o el Finisher Team Ares format per 6 noies. El CMP 8 Sallent, format per 8 dones o equips que es desplaçaran centenars de quilòmetres per la cursa, com el Trotamundos, procedent de Madrid, o el Manchegos Team, des d’ Alacant. Així mateix, Herbert Wienen volarà des d’ Alemanya per córrer amb el seu fill i quatre companys més.

L’aplaudit recorregut de la Garmin Team Trail serà un altre dels grans protagonistes. Fins a 8 etapes d’ entre 19 i 35 quilòmetres, traçaran un circuit de gran bellesa natural que recorrerà 4 comarques diferents: Berguedà, Moianès, Bages i Vallès Occidental. El circuit compta amb un ric i variat patrimoni cultural que ens trasllada al passat medieval de les esglésies, castells o santuaris de la comarca del Berguedà, fins al patrimoni tèxtil del Parc Fluvial del Llobregat.

Els corredors/es hauran de realitzar una primera etapa d’ alta muntanya que els portarà des de Castellar de N’Hug fins a Bagà. La segona i la tercera etapa també seran de pura muntanya i amb gran dificultat tècnica. La tercera, entre Vallcebre y Avià, tindrà especial importància en la cursa. És la coneguda com a etapa GARMIN, l’ etapa reina de la prova per la seva longitud i gran dificultat tècnica. L’organització premiarà al corredor i a la corredora que la realitzi en el menor temps possible amb un regal molt especial, un Garmin Fénix 5 Plus.

Les següents etapes, amb un perfil de descens, transcorreran per mitja i baixa muntanya i portarà als participants per zones tan atractives com el Parc Fluvial del Llobregat, o el Camí dels Monjos per acabar a la Plaça Octavià de Sant Cugat del Vallès.

Els punts d’avituallament de la prova coincidiran amb els Controls de Pas, únics punts permesos per realitzar els relleus dels equips: Bagà, Vallcebre, Puig-Reig, Avià, Sallent, Monistrol de Calders, Matadepera i el final de la cursa a San Cugat del Vallès. A més a més, s’ habilitaran punts d’ avituallament líquids extra en l’ etapa 3 (km 19’3) i a l’ etapa 7 (km 25’7).

Al llarg del cap de setmana s’oferirà un seguiment de la prova a través de les xarxes socials així com de la pàgina web de l’esdeveniment: www.garminteamtrail.com, on s’habilitarà un mapa amb el track de cada participant a temps real, gràcies al dispositiu de geolocalizació que portarà incorporat cada participant que estigui en cursa.