L’EQUIP INVERSE S’IMPOSA EN LA 2ª EDICIÓ DE LA GARMIN TEAM TRAIL – Garmin Team Trail

L’EQUIP INVERSE S’IMPOSA EN LA 2ª EDICIÓ DE LA GARMIN TEAM TRAIL

L’EQUIP INVERSE S’IMPOSA EN LA 2ª EDICIÓ DE LA GARMIN TEAM TRAIL

  • L’equip format per Andreu Simón, Carlos Cera, Marc Caros i David Adan estableix nou rècord de la cursa realitzant el recorregut de 203 km en 17h 36’ 41”.
  • La 2ª edició de la cursa que ha batut rècord de participants amb més de 500 inscrits, s’ ha desenvolupat al llarg de tot el cap de setmana oferint-nos estampes festives al llarg de paisatges espectaculars.
  • La categoria SOLO es resisteix en aquesta edició i cap dels 4 participants inscrits en solitari assoleix finalitzar la cursa més llarga de la Península Ibèrica.

La segona edició de la Garmin Team Trail ha consolidat un recorregut molt aplaudit entre els participants, en un esdeveniment esportiu posseïdor d’un format inèdit NON STOP per equips i relleus.

La prova que ha recorregut els 203 km que separen Castellar de N’Hug des d’on els participants van prendre la sortida ahir a les 10h, fins a Sant Cugat del Vallès punt final de la prova, ha vist coronar-se a l’equip INVERSE la passada matinada. Després de viure un duel emocionant amb l’equip TANDEM SPORTS BERGA amb Just Sociats al capdavant liderant la cursa en les etapes intermitges, ha sigut finalment el Team INVERSE qui ha efectuat la remuntada posicionant-se al capdavant de la cursa abans d’arribar al CP 6, al seu pas per Sallent.

Amb un temps rècord de 17h 36’ 41”, s’ha imposat rebaixant en 15 minuts i 39 segons el temps establert pel Buff Pro Team en la 1ª edició de la prova. La tercera posició ha sigut per l’equip Ultratarats  mc3Sports.

Un recorregut no exempt de dificultat amb més de 6.000 metres de desnivell positiu acumulat en les 8 etapes d’entre 19 i 35 km, han fet suar els més de 500 participants que han afrontat aquesta gran aventura per equips de 2, 3, 4, 6 i 8 participants o en solitari.

Una de les gran novetats d’aquesta edició ha sigut la introducció dels equips de 6 i 8 participants. Una decisió que ha estat molt ben acollida permetent eixamplar el gruix dels corredors/es que no tenien experiència a la muntanya i que afrontaven la seva primera cursa de trail, ampliant el ventall de participants que han pogut afrontar una cursa de l’exigència de la Garmin Team Trail.

Els trams més tècnics i muntanyencs s’han concentrat a l’inici de la prova, buscant els municipis de Bagà -primer punt de relleu- i de Vallcebre, que van acollir amb tots els honors els participants. Entre Vallcebre i Avià s’ha disputat l’anomenada Etapa GARMIN, considerada com l’etapa reina amb 31,88km i 1.100 metres de desnivell positiu. A falta de que arribin tots els corredors a l’arribada, ara mateix el més ràpid ha sigut l’integrant de l’equip Tandem Sports amb un temps de 2h51’.

El recorregut ha continuat cap a Puig-Reig i Sallent, on els primers participants hi han arribat quan començava a caure la nit. Precisament aquest fet, córrer de forma ininterrompuda de dia i de nit és un dels factors que més atrau als participants de la Garmin Team Trail. Una cursa diferent on l’ estratègia de cada equip és bàsica per escollir quina etapa en funció de les seves característiques, s’adapta més a les capacitats físiques de cada component.

Després d’arribar de nit a Monistrol de Calders, els esportistes només havien d’afrontar una última parada, l’arribada a Matadepera per encarar l’últim tram fins a la meta situada a l’emblemàtica plaça del Monestir de Sant Cugat del Vallès.

Al llarg de tot el diumenge han arribat de mica en mica els participants,  en aquesta ocasió, la categoria SOLO ha quedat òrfena ja que cap dels quatre participants inscrits en solitari ha assolit creuar la meta a Sant Cugat del Vallès. D’aquesta manera Gonzalo Pedroche, únic participant en solitari capaç de finalitzar la cursa en la 1ª edició de la prova, manté l’honor de ser l’únic participant en finalitzar els 203km de recorregut sense cap tipus de relleu i en solitari.

La prova ens ha deixat un cap de setmana ple d’anècdotes, poques hores de son i una gran dosi de companyonia i humor entre els participants, reforçant l’esperit d’ equip de la cursa. Un gran ambient festiu en els punts d’avituallament on els veïns de les 9 localitats involucrades s’han bolcat amb la prova, posant punt i final a dues jornades d’esport i esperit d’equip, a través d’ un recorregut de somni desconegut per molts dels participants.

Tots els participants tenen fins a 36 hores per completar aquest repte Non Stop. La segona edició de la Garmin Team Trail confirma la solidesa d’una cursa que compta amb un recorregut de gran bellesa natural. El seu format per equips i relleus, guanya adeptes i confirma l’èxit d’aquesta cursa per muntanya.